Жителите на Западен Лондон са шест пъти по-богати от средните

...
 Жителите на Западен Лондон са шест пъти по-богати от средните
Коментари Харесай

Най-богатите в ЕС живеят в Лондон, най-бедните - в България

 Жителите на Западен Лондон са шест пъти по-богати от междинните европейци, до момента в който жителите на Северозападния регион на България са три пъти по-бедни. Това сочи изследване на европейската статистическа работа (Евростат), представено от Франс прес. 

В изследването е съпоставен по райони брутният вътрешен артикул (БВП) на човек, изразен в " стандарт на покупателната дарба " - т.е. с отчитане на разликата в цените сред обособените зони.

Най-богатите жители на Европейски Съюз живеят в западните квартали на Лондон, където Брутният вътрешен продукт на човек е 611 % от междинния в Евросъюза.

Следват жителите на Люксембург (257 процента), на Югоизточна Ирландия (217 на сто), както и белгийската столица Брюксел и немският град Хамбург (по 200 процента).

На другия завършек на класацията с 29 % от междинния европейски Брутният вътрешен продукт на човек от популацията е българският Северозападен регион. Следват френската отвъдморска територия Майот в Индийския океан (33 на сто), още два български региона - Северен централен и Южен централен (по 34 процента) и Североизточна Румъния (36 процента).

От 21 района с Брутният вътрешен продукт на човек под 50 % от междинното за Европейски Съюз, пет са в България и надлежно в Полша, четири в Унгария, три в Румъния и в Гърция и един във Франция, прецизира Евростат. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР